Sunway Lagoon

Untuk hari keseronokan dan keseronokan di bandar, kepala ke Sunway Lagoon taman tema. Taman tema telah ditubuhkan pada tahun 1992 dan telah diiktiraf oleh Persatuan Antarabangsa Taman Hiburan dan Tarikan ( IAAPA ) sebagai Tarikan Terbaik Asia selama empat tahun berturut-turut sejak 2007 hingga 2010. Ia juga rumah kepada acara paling hangat di rantau ini dan konsert seperti MTV World Stage dan Sambutan Hari Arthur . Betul-betul bersebelahan dengan taman tema yang anda akan mendapati salah satu pusat membeli-belah yang paling popular di Kuala Lumpur : Sunway Pyramid Shopping Mall ( mudah dikenali oleh kepala singa yang besar di hadapan kompleks ). Hanya dalam jarak 15 minit dari Kuala Lumpur , Sunway Lagoon pasti mempunyai sesuatu untuk menawarkan untuk semua orang.

about-kualalumpur-sunway-lagoon

Terdapat lima taman utama dengan lebih daripada 80 permainan dan tarikan untuk meneroka dan menikmati di Sunway Lagoon : taman hiburan , Perairan Afrika taman air , Taman Hidupan Liar, Park Scream dan Park yang melampau (lihat video yang bagus di sini) .

Taman hiburan
Taman hiburan dibahagikan kepada dua taman tema mini tunggangan kegembiraan dan keseronokan untuk memuaskan hati yang paling mencabar hati. Mencebur sungai di Niagara Falls flum Ride dan berani perairan mengamuk di Grand Canyon River Rapids kalangan Apache India di Wild West Wild. Belayar jauh di Revenge Pirates , pertama 360 darjah berputar lanun kapal Malaysia yang swivels 24m di atas tanah di World of Adventure atau mengambil seketika pada pejalan kaki terpanjang jambatan gantung di dunia , merangkumi 428m dan bersenang-senang dalam pandangan megah keseluruhan taman .

Perairan Afrika
Perairan Afrika adalah tempat yang sempurna untuk pergi untuk menyejukkan di matahari. The Beach Surf Sunway mempunyai pantai berpasir dan kolam melayari rolling yang menghasilkan 8 kaki melayari gelombang tinggi untuk kepuasan anda melayari. Mempunyai percikan menyelam masa yang baik ke bawah slaid air gergasi, Pythons Afrika dan enam lorong Congo Challenge. Kanak-kanak boleh percikan kira-kira di taman permainan air interaktif, Little Zimbabwe.

Taman Hidupan Liar
Marvel dalam keindahan lebih daripada 150 spesies haiwan yang menakjubkan dan eksotik dari seluruh dunia dan belajar lebih lanjut mengenai mereka di Taman Hidupan Liar, tarikan bertemakan haiwan pertama kali interaktif dan pendidikan Malaysia. Taman Hidupan Liar juga mempunyai pelbagai program pendidikan dan pameran haiwan hidup untuk kanak-kanak dan orang dewasa untuk menikmati.

Scream Park
Pastikan untuk menyemak Scream Park , sebuah taman berjalan-melalui seram , untuk pengalaman penjanaan rambut. Cuba untuk bertahan pesta ketakutan yang bermula di Panggung Kuok Ketakutan dan pelancongan arkib Malam di Muzium: ALIVE & SCARY ! . Bertemu ketakutan tempatan di Rumah Hantu di 3DX dan akan lega kerana akhirnya akan datang selepas Terowong daripada Penanggal dalam 3D.

Extreme Park
Penagih adrenalin boleh memuaskan dahaga mereka untuk adrenalin di Extreme Park yang menawarkan pelbagai cabaran untuk mengambil. Taman ini mempunyai pelbagai memanah menembak, litar go-kart dan malah Semua Kenderaan Terrain ( ATC) laluan. Menjadi melampau dan mempunyai cuba daripada SlingSHOT Ride Asia Tertinggi , X G -Force ; flying fox terpanjang Malaysia yang menjangkau untuk 206m dan lompat bungee pertama Malaysia.

Waktu pembukaan
Sunway Lagoon adalah terbuka kepada orang ramai pada hari-hari bekerja 11:00-6:00 dan 10:00-06:00 pada hujung minggu. Ia ditutup pada hari Selasa kecuali semasa sekolah dan cuti umum.

Bayaran masuk
Terdapat dua pakej masuk available: Semua Taman Nilai Terbaik RM100 untuk dewasa dan RM80 untuk kanak-kanak dan warga emas dan Taman pakej 3 untuk pintu masuk ke taman air , taman hiburan dan taman hidupan liar pada RM80 untuk dewasa dan RM65 untuk kanak-kanak dan warga emas. Selain itu , pemegang kad pengenalan Malaysia boleh menikmati diskaun 25% daripada kadar diterbitkan.

Terdapat bayaran yang berasingan bagi tunggangan:

Bungy Jump: RM130 (RM75 untuk Pemegang MyKad)
G-Force X: RM60 (RM30 untuk Pemegang MyKad)
Bungy Jump & G-Force X Combo: RM150 (RM95 untuk Pemegang MyKad)
Go-Kart: Seater Single, RM20 setiap perjalanan, Seater double RM25 satu perjalanan
Perang Paintball permainan: Min 4 orang setiap pasukan dari RM46 setiap orang, 100 pelet (Advance Tempahan diperlukan - Termasuk Kanister CO2, Perlindungan Mask & Vest, Plug & Barrel Paintball Marker)

Butiran kenalan & alamat Sunway Lagoon
Sunway Lagoon
3, Jalan PJS 11/11, Bandar Sunway,
46150 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia.
Tel: + 603 5639 0000
Fax: + 603 5637 0050
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Laman web: http://www.sunwaylagoon.com

Bagaimana untuk sampai ke Sunway Lagoon
Sunway Lagoon terletak di Bandar Sunway di Petaling Jaya. Ia boleh diakses melalui rangkaian lebuh raya (Lebuh Raya Persekutuan, Damansara-Puchong Expressway, New Pantai Express Way dan KESAS Highway) dan kira-kira 15 minit dari Kuala Lumpur. Anda juga boleh mendapatkan ke taman hiburan dengan pengangkutan awam. Naik kereta api LRT ke Subang KTM Station Jaya atau Kelana Jaya Putra Station dan mengambil bas ke Sunway Lagoon dari sana.

Lokasi Sunway Lagoon: