Shopping di Bukit Bintang

Anda tidak boleh datang ke Malaysia dan tidak membuat berhenti di salah satu daripada Poskod paling terkenal di pusat bandar Kuala Lumpur, yang merupakan kawasan Bukit Bintang . Bukit Bintang juga dikenali sebagai Bintang Walk atau Starhill. Peminat membeli-belah bergembira sebutan semata-mata ' Bukit Bintang ' sebagai kawasan Starhill dianggap membeli-belah dan hiburan yang terbaik di Kuala Lumpur. Ia juga adalah rumah kepada banyak tempat makan gaya - penjaja , pasar malam tipikal di Malaysia , berlaku bar, kafe al- fresco, dan pusat membeli-belah mercu tanda seperti Pavilion, Sungei Wang dan Lot 10. Sentiasa ada sesuatu untuk setiap orang yang melawat kawasan ini , dari yang muda kepada golongan muda di hati , tidak kira apa yang mereka perlukan.

Untuk mendapatkan ke Bukit Bintang dengan kereta, mengambil Masuk Terowong SMART atau Maju Expressway Masuk menuju ke arah Bukit Bintang. Anda boleh dengan mudah melihat arah dengan papan tanda jalan raya. Jika anda memilih untuk meninggalkan kereta anda, bukan ( diberi amaran bahawa trafik boleh menjadi buruk di kawasan dan tempat letak kereta adalah terhad juga) , kawasan Bukit Bintang boleh diakses melalui KL Monorel . Jika anda datang dari KL Sentral, mengambil KL Monorel kereta api dan keluar di stesen Bukit Bintang.

Stesen ini yang strategik terletak betul-betul di persimpangan Jalan Bukit Bintang dan Jalan Sultan Ismail. Selain daripada KL Monorel , satu lagi pengangkutan awam boleh diakses pada masa hadapan adalah My Rapid Transit (MRT). Projek MRT akan mula beroperasi pada Januari 2016, menawarkan pembeli, pencinta makanan dan orang ramai -pemerhati satu lagi bentuk alternatif pengangkutan .

Pemburu makanan dan pakaian kuda boleh bergabung tenaga sebagai Bukit Bintang mempunyai semua yang terbaik terdapat untuk ditawarkan. Jika anda ingin tanda harga yang murah dan berpatutan untuk trend terkini dalam fesyen, menuju ke Sungei Wang Plaza yang stok memakai bergaya terutamanya yang diimport dari Jepun , Korea , Thailand dan China atau BB Plaza, yang merupakan kegemaran di kalangan mereka T yang suka rock , cermin mata hitam pilot dan warna pengatup. Perkara yang terbaik adalah bahawa beberapa kedai-kedai malah membenarkan anda untuk tawar-menawar !

Untuk mewah membeli-belah yang lebih, anda boleh melawat Pavilion KL atau Starhill Gallery kerana kedua-dua pusat membeli-belah mempunyai penyewa yang boleh membakar lubang dalam dompet anda. Antara kedai-kedai runcit yang terkenal disediakan termasuk Louis Vuitton perdana kedai , Gucci , Prada , Diane von Furstenburg , Juicy Couture, Celine dan Tangs . The Loft , yang merupakan roti manis sedikit dimiliki oleh bekas dan terkenal di dunia Perdana Menteri Malaysia Tun Dr Mahathir Mohammad, juga boleh didapati di Pavilion di pintu masuk. Jika anda sedang mencari untuk alat dan lain-lain kelengkapan yang berkaitan dengan IT , naik kepada berdekatan Low Yat Plaza. Ia adalah muktamad sehenti pusat membeli-belah untuk alat elektronik dan barangan. Lain-lain pusat membeli-belah yang ketara yang anda perlu lawati termasuk Fahrenheit 88 , Lot 10 dan Berjaya Times Square.

Jika membeli-belah bukan cawan teh anda, ia adalah masa untuk memburu makanan. Mungkin salah satu daripada tempat-tempat yang disyorkan untuk pergi untuk pengalaman makan yang baik adalah rumah-rumah pra-perang bersama-sama Tengkat Tong Shin berhampiran Changkat Bukit Bintang , yang dikenali sebagai daerah masakan yang mewah di Bukit Bintang. Bangunan-bangunan ini telah diubahsuai ke dalam restoran-restoran bergaya dan bergaya. Anda akan berasa rasa yesteryears hanya dengan berada di sana. Sebaliknya , meluangkan masa berharga anda dan wang tunai hasil titik peluh di spa dan kedai refleksologi juga merupakan idea yang baik. Dari rawatan kaki eksotik , kaki / badan urutan untuk perkhidmatan detoksifikasi dan banyak lagi , anda akan mendapati apa sahaja yang anda cari selama ini , semua dalam satu tempat.

Ia adalah selamat untuk mengatakan bahawa Bukit Bintang adalah tempat di mana orang ramai dari semua lapisan gabungan kehidupan di bersama-sama, walaupun tidak semestinya secara langsung. Ia biasanya jarang untuk melihat golongan miskin dan kaya berada di tempat yang sama pada masa yang sama. Walau bagaimanapun, Bukit Bintang adalah tempat terbaik untuk bertemu rakyat Malaysia dari semua kaum , kepercayaan dan stratums ekonomi. Anda mungkin melihat peminta sedekah di jalan cuba untuk mendapatkan beberapa syiling dari pejalan kaki memakai pakaian mahal. Ini hanya menambah warna dan perisa kepada Bukit Bintang , yang telah mendapat reputasi untuk menjadi salah satu tempat yang paling meriah dan meriah di pusat bandar KL untuk melawat.

Galeri Gambar Bukit Bintang: